Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

"Ο Γύρος της μέρας σε 80 κόσμους"

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις, από παιδιά για παιδιά και όχι μόνο, θα δοθούν στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου), με πρωτοβουλία του Δήμου Αλίμου και του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού.

Οι παραστάσεις, που έχουν τίτλο «Ο Γύρος της μέρας σε 80 κόσμους» θα παρουσιαστούν από τη θεατρική Εταιρία «anima», την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου (στις 3μμ.) και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009 (στις 3μμ.).

Η παράσταση έχει σαν κεντρικό ήρωα ένα σύγχρονο αγόρι, που στη διάρκεια μιας μέρας, κάνει μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της μεγαλούπολης. Πρόσωπα και γεγονότα που συναντάει το βοηθούν να παρατηρήσει, να καταλάβει και να κριτικάρει, θέματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία. (Ανακύκλωση, σεβασμός στο περιβάλλον, οι φίλοι μας τα ζώα, ο ρατσισμός, η δύναμη της Αλήθειας, η αγάπη για τα βιβλία). Όλα αυτά βέβαια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τους ήχους, τα χρώματα, τις μουσικές και παρέα με τα ίδια τα παιδιά, τα οποία έχουν καθοριστική συμμετοχή στη παράσταση.

Καλλιτεχνική υπεύθυνη, αλλά και συγγραφέας και σκηνοθέτης, είναι η Νανά Νικολάου, ιδρύτρια του ιστορικού «Θιάσου ΄81» ενός εκ των σημαντικότερων θιάσων του θεάτρου για παιδιά, επί 22 χρόνια.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ψυχαγωγήσει τα παιδιά στη διάρκεια των εορταστικών διακοπών τους, να τέρψει το αισθητικό τους κριτήριο και να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον τους για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα τους.

Η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: