Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Σεμινάριο Θεάτρου "Η Δύναμη της Φωνής"

Σεμινάρια Θεάτρου από τον Ryszard Nieoczym, συνεργάτη του J. Grotowski, Φεβρουάριος 2009"Η Δύναμη της Φωνής" (Σώμα Φωνή Τραγούδι Κείμενο και Εικόνα) στην Αθήνα.
"Το θέατρο είναι ένας άγριος τόπος μέσα στον πολιτισμό, το σταυροδρόμι όπου τα αθέατα και αρχέγονα βάθη συναντούν τον ορατό, οριζόντιο και τεχνητό πολιτισμό. Το θέατρο αντηχεί τα βάθη αυτής της κάθετης διάστασης που ονομάζουμε Κάτω Κόσμο." R. Nieoczym Ο R. Nieoczym, δάσκαλος, σκηνοθέτης και συνεργάτης του J. Grotowski μας παραδίδει μια μέθοδο δουλειάς θεμελιωμένη σε περισσότερα από 30 χρόνια θεατρικής έρευνας και πράξης.Χρησιμοποιώντας μια διττή προσέγγιση που βασίζεται στην αντίληψη του Stanislavski για την "οργανική βάση όλων των σωματικών δράσεων" και τη μέθοδο του Grotowski για "το άνοιγμα των ηχείων του σώματος", σκοπός κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου με τίτλο "Η Δύναμη της Φωνής", είναι η πλήρης ενεργοποίηση του Φωνητικού Κέντρου. Μέσα από έντονη σωματική άσκηση / παιχνίδι, δίνεται στους συμμετέχοντες η ευκαιρία: · να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που σχετίζονται με την εκφορά του λόγου και το τραγούδι (π.χ. την πίεση της φωνής για να αποδώσει ένταση και συναισθήματα, με αποτέλεσμα το "χτύπημα" των φωνητικών χορδών και τη χρήση μιας ουσιαστικά άχρηστης, τσιριχτής και επεξηγηματικής θεατρινίστικης φωνής)· να ανακτήσουν τη δύναμη της προσωπικής φωνής, που όλοι κατείχαμε ως παιδιά · να ενσωματώσουν αυτή τη δύναμη στη ζωή και την τέχνη τους
Η φωνή είναι το βαρόμετρο της ψυχής και κάθε δουλειά/παιχνίδι πάνω σε αυτή, έχει τις ρίζες της σε αρχέτυπα σχήματα: στην αγάπη, την προδοσία, την απόρριψη, την εγκατάλειψη, το μίσος, τον πόνο, τη χαρά, την εκδίκηση: το όλον της ζωής του ηθοποιού.Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών και στον καθένα που θέλει να συνδέει τη ζωή του και την τέχνη του και τη ζωή του με την οργανική δύναμη της ανάσας, του σώματος και της φωνής. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίζουν ένα μονόλογο από το κλασσικό ή σύγχρονο ρεπερτόριο, βασισμένο σε ένα οποιοδήποτε θέμα Αγάπης, Προδοσίας ή Eκδίκησης από τον Αισχύλο ως τον Σαίξπηρ και τον Μπρεχτ και ένα τραγούδι.
Tο σεμινάριο πραγματοποιείται στο στούντιο της ομάδας χορού "Λάθος Κίνηση", πλ. Κουμουνδούρου 25, Παρασκευή 6 έως Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ώρες: 18:00 - 22:00 (καθημερινές) και 11:00 - 19:00 (Σαββατοκύριακο)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων - Δηλώσεις συμμετοχής έως 2 Φεβρουαρίου. Τηλ. επικοινωνίας: 6932583634, 6972906258, 6933321531

Δεν υπάρχουν σχόλια: