Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Θεατρικές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο

Θέατρο στον Πολυχώρο του Ν. Κόσμου

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων ανοίγει για τον χειμώνα τις πόρτες του Πολυχώρου στο Νέο Κόσμο και ευελπιστεί, για δεύτερη χρονιά, να γίνει ο Πολυχώρος το χειμερινό πολιτιστικό τους στέκι, προσφέροντας διεξόδους πολιτιστικής ψυχαγωγίας και «εκπαίδευσης» στο συχνά περίκλειστο κόσμο τις καθημερινότητας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου είναι απαραίτητη η προμήθεια τις αριθμημένης πρόσκλησης. Προσκλήσεις, μόνο για την παράσταση τις ημέρας, θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 12 920) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 17.00 (για τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου οι προσκλήσεις θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή) και από τον Πολυχώρου του Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6α – Αγ. Σώστης, τηλ.: 210 93 44 131 & 818) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 15.00 & 16.30 – 20.00, Σάββατο & Κυριακή 18.00 – 20.00.
Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, ώρα 10:30 Παιδική Παράσταση:
«ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ» Με αφορμή ένα «δελτίο ειδήσεων» της φανταστικής πόλης του «Καψικινστάν», δύο κομπέρ (παρουσιαστές) μιλούν σαν τσαρλατάνοι για τα κάκιστα που συμβαίνουν στην πόλη τους. Όλοι οι πολίτες αυτής της πόλης δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί απόλυτα με τα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν....όμως..... Τα παιδιά αντιστέκονται σθεναρά τονίζοντας πως το μήνυμα είναι η αφύπνιση των συνειδήσεων, η αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων(Οικολογική συνείδηση) η αναδάσωση των κατεστραμμένων δασών και η ανακύκλωση των σκουπιδιών για ένα καλύτερο μέλλον.
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, ώρα 20:30 Θεατρική Παράσταση
«Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ»Η απολογία του Σωκράτη αποδίδεται στη σκηνή από τον ηθοποιό Μίρους Καμπάσι.Τα κείμενα είναι βασισμένα στο πολιτικοσατυρικό έργο του Κώστα Βάρναλη Μετάφραση Σπύρος ΤζάηςΠαίζουν: Μίρους Καμπάσι, Άλφρεντ Μπουαλότι, Λεφτέρ ΣιμόνιΧορεύει η Ντομένικα Ντρέτσο
Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Ιανουαρίου, ώρα 20:30 Θεατρική Παράσταση: «Χίλιαεννιακόσια» Με αφορμή την ιστορία του Ντάννυ Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον « Χίλιαεννιακοσια », σπουδαίου πιανίστα που γεννήθηκε και πέθανε πάνω σε ένα πλοίο, χωρίς να πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά, ο Baricco μιλά με σπαρακτικό και συγχρόνως κωμικό αλλά και τρυφερό τρόπο για την μετανάστευση, την ελπίδα, τη φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα.
Τρίτη 27 & Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ώρα 10:30Παιδική παράσταση
«Το Τραγούδι της Γης »Οικολογική θεατρική παράσταση για παιδιά από τη Θεατρική Ομάδα «ΛώτινοςΉλιος»
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 10:30Παιδική παράσταση
«Μαρίνος Κοντάρας» Μουσική ηθογραφία Βασισμένο στο ομότιτλο διήγημα του Αργύρη Εφταλιώτη διανθισμένο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Ιανουάριος 2009 Πολυχώρος Νέου Κόσμου, Τιμοκρέοντος 6Α – Αγ. Σώστης. Για τις ώρες των παιδικών παραστάσεων καθώς και για πληροφορίες για το πρόγραμμα: 2109344131 & 818, www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: