Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ 19 Μαρτίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας πληροφορούμε πως η Anima, με σκοπό τη διαρκή επιμόρφωσή σας σε θέματα σχετικά με την Τέχνη στην Εκπαίδευση, διοργανώνει το επιμορφωτικόσεμινάριο δημιουργικού- αυτοσχεδιαστικού χορού με τίτλο:

«Εστιάζοντας στις διαφορές:

η σωματικότητα ως πηγή αυτοσχεδιασμού στην τάξη»

το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου.

Εισηγήτρια: Τέτη Νικολοπούλου

H Τέτη Νικολοπούλου, (Μaster Φ.Α), είναι χορεύτρια και χορογράφος στην ομάδα σύγχρονου χορού Εννιάμορφο. Απόφοιτη της επαγγελματικής σχολής Νίκης Κονταξάκη και του ΤΕΦΑΑ Αθήνας, έχει εκπαιδευτεί στα Movementresearch, Merce Cunningham και Paul Taylor studios στη N.Yόρκη, στο Laban Centre, Λονδίνο, στοContact Improvisation 36, Pensylvania. Έχει κάνει σεμινάρια στις release τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και το contact improvisation. Από το 2003 εκπαιδεύεται στο contact improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Χορεύει, χορογραφεί, διδάσκει χορό και εκπονεί διδακτορική διατριβή πάνω στα Somatics και την ποιότητα της κίνησης των χορευτών μέσα από τη θεωρία της ροής. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από την ολιστική προσέγγιση, τον διαλογισμό, τα somatics (πρακτικές ενοποίησης και αφύπνισης όπως ideokinesis, body awereness, contact improvisation κ.ά) και την έρευνα. Έχει χορογραφήσει πάνω από 20 παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σε πλατφόρμες χορού. Έχει χορογραφήσει για παιδικά μουσικοθεατρικά (Είκασμα, Αφρός), για το σινεμά (Τάκης Σπυριδάκης), για μουσικούς (Πυξ-Λαξ), για το θέατρο (Βασίλης Παπαλαζάρου), κά. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως Ντ. Καλεθριανού, Αγγ.Λύρα, Ντ. Μητροπούλου, Maxine Heppner, κ.ά

Στόχοι:

Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διαφορετική-προσωπική τους σωματικότητα για να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Μέσα από τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ελεύθερου, πνευματικά, πλαισίου, θα εξερευνήσουμε πώς ο δάσκαλος μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν την δική τους εκδοχή- σωματικότητα, να τη διαχειριστούν λειτουργικά και δημιουργικά και να την καταθέσουν στην τάξη-σύνολο-ομάδα. Φυσικές έννοιες όπως το βάρος, η τριβή, η αιώρηση, η ανύψωση, η πτώση, η επαφή και η μετακίνηση στο χώρο με τον άλλον ή τους άλλους θα χρησιμοποιηθούν απλά και διαφορετικά ώστε να δημιουργηθούν δράσεις και σχέσεις, αφού πάντα ο χορός είναι ήδη εδώ! Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές και οδηγίες από τον δημιουργικό- αυτοσχεδιαστικό χορό, το contact improvisation, τις release techniques και τις πρακτικές somatics.

Προσέγγιση: Βιωματική συμμετοχή – Ανάλυση

Ημερομηνία: 19 Μαρτίου 2011

Διάρκεια: 5 ώρες (10.00-15.00)

Τόπος: Ευελπίδων 29, Πεδίον Άρεως

Κόστος: 50 ευρώ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες τηλ. 210 8811227

Δεν υπάρχουν σχόλια: